Kom våren, kom skratten, kom tårarna om natten
(Eftersom någon bad om receptet:
Tårtbotten
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
4 msk rapsolja
1 dl sojagrädde
2 dl sojamjölk
smält margarinet. blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. vispa ner margarin, sojagrädde och sojamjölk. häll i en smord, bröad kakform och grädda i 175 grader 25-30 minuter.
Chokladmousse
1½ paket alpro sojavispgrädde (går väl lika bra med vilken grädde som helst, men jag minns inte det exakta måttet)
150 g mörk vegansk choklad
ställ grädden kallt några timmar innan användandet. smält chokladen och låt den svalna medan du vispar grädden. häll chokladen i den vispade grädden och vispa tills det är väl blandat.
Tårtan
dela sockerkakan i tre delar. använd en del av chokladmoussen som fyllning i det första "lagret" och någon sylt i det andra. (jag hade björnbärssylt eftersom det skulle vara björnbär ovanpå, liksom). bred resten av chokladmoussen på & runt tårtan. jag bredde bara på ett tunt lager mest för att täcka över själva tårtan, sen spritsade jag på resten. strimla chokladen, strö den över tårtan och dekorera med valfria bär.)
Samt två spellistor jag hunnit göra sedan jag skrev här sist:
gud vad snygg tårta, det är nästan så att man tror att du har gått bakningskurs? har du det?
Recept på tårtan tack:D
Men ooh så tjusig!
vill äta denna tårta